11 Aralık 2012 Salı

Şirince'ye not...

Nasılsa Şirince'de kıyamet kopmayacakmış ve bir miktar insan orda hayatta kalacakmış. Medeniyeti yeniden kuracak olan bu topluluktan birileri er ya da geç bu yazıyı okur diye umarak onlara ricalarımı bu yazıyla iletmek istiyorum.
Tamam göktaşını bir şekilde atlatıp hayatta kaldın diyelim, bundan sonra artık daha dikkatli olman gerek. Büyük felaketi atlattı da sonra başını kapıya çarpıp öldü deyip arkandan dalga geçerler yoksa. Nasılsa eninde sonunda öleceksin, fiyakalı bir ölüm bulmalısın kendine.
Medeniyeti yeniden kurarken yeni dünya düzeninde mümkünse petrolden vaz geç. Çevreye duyarlı davran. Hoş geriye çevre de kalmayacak ama olsun. Göktaşı kalıntılarına duyarlı ol. Kirletme felaket artıklarını. Kıyamet bu bir defa kopuyor. Kıymetini bil.
Zaten bir avuç insansınız, koca dünya size kalacak. Zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bozuk sisteme geri dönme. Bürokratik yavaşlatmalarla, kadrolaşmalarla, adam kayırıp yolsuz ihalelerden kar elde etmelerle, orman arazilerini satışa çıkarıp doğayı paraya çevirip yok etme politikalarına yaklaşma. Biz baktık gördük sonu kıyamet.
Sonuçta bugüne kadar sürekli Mayalılar'ın söylediklerine göre yaşadık ya kehanetlerinin doğruluğuna inanmak gerek. Düşük bir ihtimal de olsa kehanet tutmazsa bu filmin senaryosu doğru olma ihtimali yüksek demektir: Geceliğine 1000TL ödediğin hesaplar için geçmiş olsun. Şirince'ye selamlar.